Creativiteit, pure magie

Het leven is wonderlijk, magisch.

Als kind kon je dit voelen, als kind wist jij dit al. Zelfs al was je kindertijd geen rozengeur en maneschijn, toch wist jij dit!


Maar dan word je groot. Je vergelijkt jezelf steeds meer met anderen. Je moet aan bepaalde verwachtingen voldoen. Je begint ook zelf plannen te maken, doelen die je wil bereiken. De ene uitdaging na de andere komt op je pad. Verwachtingen worden niet ingelost, je raakt meer en meer teleurgesteld. En dat magische gevoel wordt stilletjesaan slechts een vage herinnering, net zolang totdat je het helemaal vergeten bent.


Ik vertel je graag meer over één van de wegen terug naar magie in je leven, zodat jij weer kan stralen.


Met magie bedoel ik geen hocuspocus, hoewel dat af en toe wel heel makkelijk zou zijn.

Je hartekracht ontdekken en activeren, dat bedoel ik met magie! Wanneer je leeft met een open hart, vervuld van liefde, ervaar je echte magie in je leven! Dan ontvouwt je leven zich spontaan. Synchroniciteit (‘toevalligheden’) kruist je pad, je voelt je verbonden met al wat leeft… werkelijk, dat is voor mij pure magie!

Het klinkt misschien nog steeds zweverig en abracadabra, maar ik neem je graag een stukje mee op reis, terug naar de magie in jouw leven.


Magie en wonderen

Wanneer je mij zes jaar geleden verteld zou hebben dat ik ooit zou schrijven over het ontdekken en activeren van hartekracht, van leven met magie… dan had ik waarschijnlijk eens groen gelachen. Als er iemand zijn hart zo dicht zat als een hardnekkige mossel, dan was ik het wel. Voelen was voor mij ‘een ver van mijn bed’-show.


En toen gebeurde het. Temidden van een dieptepunt in mijn leven, toen ik helemaal niet meer wist welke kant ik op moest / kon gaan, kwam ik ‘toevallig’ een flyer tegen voor een schildercursus, Vedic Art.

Om redenen mij onbekend, voelde ik me waanzinnig aangetrokken tot die cursus. Tegelijk ontstond er een hele conversatie in mijn hoofd: Allee Tinne, komaan. Jij kan helemaal niet schilderen. Wat ga jij daar zoeken? Zo ging het maar door.


Toch liet het me niet meer los. Voor de eerste keer in mijn leven, volgde ik mijn gevoel. Want ongeacht wat dat stemmetje in mijn hoofd ook zei, ik voelde dat ik die cursus moest volgen. Twee weken later zat ik, superzenuwachtig, op de cursus! Dat was best wel een klein wonder! Sinds die eerste cursusdag, ben ik niet meer gestopt met schilderen. Ik volgde verschillende cursus, bij verschillende leraren, in verschillende landen, helemaal tot in Zweden.


Voor het eerst sinds langs leerde ik luisteren naar de fluisteringen van mijn hart, naar mijn gevoel. Een nieuwe wereld ging voor mij open. Creativiteit opende mijn hart en bracht opnieuw magie en kleur in mijn leven. Maar genoeg over mij nu.

Wat betekent dit nu voor jou? Hoe kan creativiteit jou ondersteunen en opnieuw magie in je leven brengen?


Magie op je doek

Creativiteit is een magische gids op je pad. En dat meen ik echt, letterlijk en figuurlijk. Creativiteit bezit magie – de pure kracht van creatie.

‘Ach ja, natuurlijk’, denk je nu misschien, ‘creativiteit = creatie.’ Maar eigenlijk is dat best wonderlijk!

Je start met een blanco blad, een leeg canvas en opeens ontstaat er op je blad, op je canvas… een nieuwe wereld! Dat is toch fascinerend! Bedenk je eens wat dit betekent. Jij creëert vanuit het niets… iets wat de wereld nog nooit eerder heeft gezien. Ja, op dat moment ben jij de creator van je doeken en van je wereld.


Tegelijk gebeurt er echter nog iets wonderlijks. Iets wat je met het blote oog niet ziet… onzichtbaar, maar superkrachtig! De kleuren die op je doek verschijnen, openen je hart.


Met elke laag die je schildert, transformeert niet enkel je doek, maar ook je leven. Met elke laag kom je telkens opnieuw een stapje dichter bij jouw innerlijke magie, jouw hartekracht. Terwijl jij schildert, ontstaat er een magische wisselwerking. Er verschijnt magie op je doek en tegelijk wordt je innerlijke magie sterker.


Je hoeft zelfs helemaal niet te kunnen schilderen! Het gebeurt gewoon! Je schilderij ontstaat spontaan. Jouw magie brengt je doek tot leven en je doek jouw magie.


Stel je eens voor: Hoe zou je leven eruit zien wanneer jij je jouw magie herinnert? Wanneer jij jouw magie activeert? Wanneer jij magie ervaart in alles wat je doet?

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven